Onze missie

We maken de Nieuwe Economie begrijpelijk en verbinden die met de huidige economie, zodat bedrijven en (overheids)organisaties diepgaand innoveren en zo het nieuwe systeem vormgeven. Shaping New Economy.

Onze rol

Verte-kijkers; we beklimmen een top om het overzicht te krijgen (en we genieten ondertussen van het uitzicht). We wijzen in de goede richting, voordat we naar beneden komen. We vertalen de toekomst naar nu, zodat we de volgende stap met onze klant kunnen bepalen. Het werd ons al snel duidelijk, daar boven op die berg, dat dat wat werkelijk anders is in die Nieuwe Economie niet de groene stroom is of de inclusiviteit. De essentie zit ‘m in de waardes die we als organisatie en als mens in ons dragen. Shaping New Economy helpt deze nieuwe waardes te vertalen naar uw bedrijf of organisatie. Zelf baseren we ons werk ook op deze waardes.

Transitiegids: wij gidsen in transitieprojecten met meerdere stakeholders; we kennen het pad, maar door de omstandigheden is het elke keer anders. Steunend op onze staf van onafhankelijkheid en met een rugzak vol creatieve oplossingen, zijn we in staat om complexe multi-stakeholderprocessen door de transitie te gidsen.

Verkenners; we doen vooronderzoek in het nog onbekende landschap van de Nieuwe Economie. We starten een veelbelovend project hier, we participeren in een Nieuw Economisch bedrijf daar. We vallen, we staan op en we leren en delen onze bevindingen.

Daphne Treurniet

VERTE-KIJKER & HOEDER VAN HET GEHEEL Bevlogen Nieuwe Economie Shaper. Daphne heeft een heldere visie op die nieuwe wereld en vertaalt wat ze daar ziet naar het nu. Twee vragen zal ze altijd stellen: Wat betekent dit op lange termijn? & Wat betekent dit voor het geheel? Deze twee waarden uit de Nieuewe Economie past ze zo toe in haar werk. Daphne kent de commerciële en non-profit wereld van binnen; werkte in de telecom, de zorg, de horeca en de farmaceutische sector. Zij was ondernemer  op La Palma en is de laatste jaren in verduurzaming van mobiliteit en logistiek aan het werk. Poquito a poco introduceert Daphne nieuwe vormen in de gangbare manier van werken. Zij is er heilig van overtuigd dat alleen dán er ook een echt een ander resultaat uit komt. Die creatieve nieuwe manieren maken het werk leuker. Dat zorgt voor een een goeie energie, en die creëert uiteindelijk een beter resultaat. Daphne is Keynote Speaker en dagvoorzitter op events die met de Nieuwe Economie te maken hebben. Laatste project: initiëren en uitvoeren van een pilot in de horecaketen in de binnenstad van Leiden, om een stap richting zero-emissie-stadslogistiek (ZES) te zetten. Voor meer informatie: www.hub-leiden.nl  Daphne's rol in dit project was die van onafhankelijke aanjager; diegene die het algemene (stads)belang bewaakt en de deelbelangen van alle partijen daarin probeert te passen.

Jan van Oel

REBELSE DWARSKIJKER Geef hem een complex probleem en hij zoekt razendsnel een slimme, simpel toe te passen en effectieve oplossing. Hij weigert onzinnigheid of inefficiëntie te accepteren. Jan brengt zijn jarenlange ervaring als commerciële man  in de energie- en logistieke sector in bij Shaping New Economy. Hij is onze schakel die het dichst bij de oude economie staat. Hij stapt graag buiten 't huidige kader om een slimme shortcut te maken. Daar zit 'm dat rebelse: de gevestigde orde heeft een lastige aan hem, want 't kan altijd beter en sneller en efficiënter. Maar dat kan vaak alleen als je bereid bent buiten de gebaande paden te gaan en heilige huisjes te slopen. Jan is daartoe bereid en als buitenstaander is dat vaak makkelijker. Hij wil alle details begrijpen, want "Het echte succes zit in 'm in het beheersen van alle details. Dit lijkt makkelijk, maar is lastig. De meesten stoppen dan, maar ik ga door."  Laatste project: concept ontwikkeling van een pilot in de horecaketen in de binnenstad van Leiden, om een stap richting zero-emissie-stadslogistiek (ZES) te zetten. Voor meer informatie: www.hub-leiden.nl  Jan's rol in dit project was die van logistiek adviseur; hij ontwikkelde het pilot-concept.

Jij hier?

Nieuwe Economie Vormgever Spreekt het aan? Geïnteresseerd in samenwerken? Mail ons.

Zo goed mogelijk voorbereid afwachten tot de toekomst op je af komt.
VS
Zelf die toekomst vormgeven, op een manier die het beste bij de onderneming past.

Artikelen

Are you in shape?

Future proof vs future shaping

Zo goed mogelijk voorbereid afwachten tot de toekomst op je af komt.

VS

Zelf die toekomst vormgeven, op een manier die het beste bij de onderneming past.

Wat is het verhaal van uw organisatie? Daar begint de toekomst…