Ons verhaal

Wat wij in de toekomst zien

Een wereld waarin elk bedrijf of organisatie de eigen plek inneemt en daar naar hartelust waarde creëert voor het grote geheel.

Wij geloven in een wereld waarin geld en tijd weer tot middel zijn geworden. Een wereld waarin alles draait om het welzijn van aarde en mens. Een zakelijke wereld waarin purpose-driven/betekenisgedreven ondernemen de enige keuze is. We noemen deze wereld de Nieuwe Economie. Ze is zo nieuw, dat ze nog nauwelijks zichtbaar is. Samen gaan we haar een meer zichtbare vorm geven. Shaping New Economy; is uw organisatie er klaar voor?

Onze rol

We brengen de mogelijkheden van de toekomst in kaart en verbinden die met de bedrijfsessentie, zodat ondernemingen en organisaties kunnen innoveren richting de Nieuwe Economie. Shaping New Economy.

Wij zijn verkenners; we doen vooronderzoek in het onbekende landschap van de Nieuwe Economie. We starten een veelbelovend project hier, we participeren in een Nieuw Economisch bedrijf daar. We vallen, we staan op en we leren en delen onze bevindingen.

We zij verte-kijkers; we beklimmen een top om het overzicht te krijgen (en we genieten ondertussen van het uitzicht). We wijzen in de goede richting, voordat we naar beneden komen. We vertalen de toekomst naar nu, zodat we de volgend stap met onze klant kunnen bepalen.

We zijn goede moeders; we zorgen voor het bedrijf, of de keten, of de publiek-private samenwerking als mens, in deze overgang van oud naar nieuw. Ook wel transformatie genaamd. Door goed in te tunen in alle geledingen, kunnen we de weg van de minste weerstand bepalen. Dat is ook altijd de snelste weg en soms is het juist de stilstand die vooruitgang boekt. Als goede moeders houden we ons kroost in de gaten; met de afstand en scherpe blik van een adelaar, zodat we er alleen zijn wanneer dat nodig is.

We zijn ervaren handjes; die de missie vormgeven in uw organisatie. Gewoon praktisch aan de slag, samen met u en uw medewerkers. Omdat we er van buitenaf naar kijken en sowieso graag out-of-the-box handelen, komt het creëeren van iets daadwerkelijk nieuws binnen handbereik.

Daphne Treurniet

VERTE-KIJKER Bevlogen nieuwe economie shaper. Met veel ideeën, scherpe analyses en een heldere visie. Daphne is degene die altijd zal vragen: Waarom? Wat wil je bereiken? Waar baseer je die keuze op? Daphne kent de commerciële en non-profit wereld van binnen. Zij was ondernemer op het isla bonita La Palma. Daar leerde zij te leven volgens andere waarden, die Aarde en mens centraal zetten. Een veel langzamer leven, waar geld vooral nog middel was. Ze nam die cultuur mee terug naar Nederland en ziet het als haar missie om deze waarden in te zetten bij bedrijven en organsaties om zo samen de nieuwe economie vorm te geven, en werkelijk te transformeren.  

Jij hier?

Daphne kan het niet alleen. Op dit moment wordt er een team van professional shapers gevormd. Spreekt het je aan? Laat het weten.  

Zo goed mogelijk voorbereid afwachten tot de toekomst op je af komt.
VS
Zelf die toekomst vormgeven, op een manier die het beste bij de onderneming past.

Artikelen

Are you in shape?

Future proof vs future shaping

Zo goed mogelijk voorbereid afwachten tot de toekomst op je af komt.

VS

Zelf die toekomst vormgeven, op een manier die het beste bij de onderneming past.

Wat is het verhaal van uw organisatie? Daar begint de toekomst…