Keynote Talks

Future Proof  of Future Shaping?

De toekomst is niet iets wat op ons afkomt. We hoeven ons bedrijf niet ‘future proof’ te maken. We geven die toekomst zélf vorm, pro-actief creëeren waar we naar verlangen. Daphne Treurniet is bedrijfskundige, futurist en oprichter van Shaping New Economy. Ze geeft lezingen en workshops bij overheden en bedrijven waarin ze het publiek meeneemt naar de Nieuwe Economie. Haar visie op die Nieuwe Economie-waarden vertaalt ze naar de day-to-day business.

Daphne is ervan overtuigd dat we de problemen van nu niet kunnen oplossen binnen de huidige denkkaders en systemen. Er is een nieuw, dieper bewustzijn voor nodig om een paradigma-shift van de oude naar de Nieuwe Economie te maken. Dat bewustzijn bestaat uit een set nieuwe waarden zoals bijvoorbeeld het denken in het geheel of in eeuwige houdbaarheid. Niet meer intelligentie maar meer wijsheid zal die Nieuwe Economie creëren en de zelfdestructieve oude economie achter ons laten.

Haar presentaties en speeches communiceren direct van hart tot hart. Met veel beeld en slechts enkele geschreven woorden wakkert het de spirit in het publiek aan. “In-Spiratie” is het resultaat en vanuit die energie is het mogelijk om daadwerkelijk iets nieuws te creëren. Zoek vanuit hier de eerste te nemen stap richting de Nieuwe Economie en loop dan door; stap voor geïnspireerde stap.

Daphne Treurniet Keynote Speaker

Van Rups naar Vlinder

Sommige jonge potentiële werknemers hebben de bewustszijnsswitch al gemaakt voor hun geboorte. Zij weten wat ze willen en vooral wat ze niet willen. Hun ouders knepen nog in hun handen dat ze bij Shell mochten starten als high potential trainee.  Maar deze generatie bedankt de recruiter geïrriteerd voor de twijfelachtige eer: ‘hoe kom je erbij dat ik bij Shell zou willen werken?!‘ Het zijn er nog niet zoveel, maar dit is wél de crème de la crème van de beste universiteiten die een middelvinger opsteekt naar de gevestigde orde en bijna wanhopig op zoek is naar wát dán wél? Een missie-gedreven bedrijf, een social enterprise of een organisatie met positieve maatschappelijke impact. Mooie woorden, maar zijn wat betekent dat? Juist deze geboren vlinders (zij die nooit rups zijn geweest) zijn de belangrijkste gidsen naar de Nieuwe Economie. Ze fladderen nog wat hulpeloos rond; zij hebben geen oude economie-middelen: geen geld of macht, maar ze bezitten wel het belangrijkste ingrediënt voor het ontketenen van de Nieuwe Economie: creativiteit & bewustzijn. De huidige leiders hebben wel het geld en de macht, maar het bewustzijn is zich nog aan het ontwikkelen. Dat is de Leiderschapsparadox.

Hoe kan uw organisatie deze Leiderschapsparadox inzetten om een short-cut naar de Nieuwe Econmie te maken? Raak geïnspireerd door een Keynote Talk van Daphne Treurniet. Door Daphne’s denken en bewustzijn kan zij zich verbinden met de Vlinders, de bewuste en kritische generatie die nu aan de poorten van de economie staan. Vragen die beantwoord worden in de Keynote Talk:  welk leiderschap brengt ons naar de Nieuwe Economie? Hoe zetten we het bewustzijn en de creativiteit van de jonge generatie in, zodat we écht transformeren – als een Feniks uit de as herrijzen? Hoe faciliteren we hun talenten, hoe houden we hun vuur brandend?

oud en nieuw leiderschap
4. Creativebrandstof

Jouw team inspireren

Boek een incompany keynote talk