Leiderschap

Rups en vlinder samenbrengen

Leiders zijn onontbeerlijk in de transitie van de Oude naar de Nieuwe Economie. Het leiderschap zelf transformeert zich ook; er zijn nog rupsen en er zijn al vlinders. Beiden zijn nodig; als maar duidelijk is wie er al vleugels heeft en wie er nog kruipt. Er is een lastige leiderschapsparadox waardoor stilstand in de transitie dreigt.

Als de muren te hoog of te hard zijn, zullen de vlinders vertrekken en bijvoorbeeld met een start-up zelf hun weg naar de Nieuwe Economie inslaan. Zonde voor uw bedrijf of organisatie. Maar ook zonde van de rupsen-ervaring die dit nieuwe leiderschap misloopt. Het is van groot belang dat oud en nieuw leiderschap elkaar vinden en gaan samenwerken: deze twee schakels vormen samen een ijzersterke ketting.

Shaping New Economy coacht zowel rups als vlinder, zodat oud en nieuw leiderschap elkaar verstaan. Met onze op maat gemaakte leiderschapsprogramma’s werpen we licht op al dat verborgen potentieel en die schat aan ervaring, met speelsheid en humor. Dankzij  de onverslaanbare combinatie van oud- en nieuw leiderschap zal uw bedrijf of organisatie die Nieuwe Economie winstgevend en met plezier gaan vormgeven.

Hier en nu

Waar onder leiderschap een Nieuwe Economie ontstaat

Shaping New Economy heeft een leiderschapsmodel ontwikkeld waarmee de transitie van de Oude naar de Nieuwe Economie ondersteund kan worden. In onze op maat gemaakte leiderschapsprogramma´s is dit model, deze visie onze leidraad. Wilt u uw leiderschapsprogramma ontwikkelen om de transitie vorm te geven?

Jong leiderschap in-company coachen

Vol goede moed komen ze aan, met baanbrekende ideeën en een wereldveranderende instelling; alles kan duurzamer, menselijker, slimmer en leuker. Met veel beloftes worden ze binnengehaald: “gamechangers gezocht”, “kom jij ons helpen verduurzamen?” Eenmaal binnen stuiten ze op de oude systemen, gebaseerd op oude waardes en al snel dooft het vuur, als we niet oppassen. Voor we het weten zijn deze gamechangers op zoek naar een nieuwe werkgever, of beginnen een concurrerende start-up.

Shaping New Economy slaat een brug tussen bestaand en nieuw leiderschap. Wij helpen werkgevers het nieuwe leiderschap te koesteren en te begeleiden. Maar ook naar ze te luisteren en gebruik te maken van hun potentie; het is dit talent wat bij uitstek de weg naar de Nieuwe Economie kan wijzen. De jonge leiders ondersteunen we met begrip en uitleg van hoe het in de Oude Economie werkt, gebruikmakend van de ervaring van de bestaande leiders. We laten zien hoe ze zich aan kunnen passen zonder zichzelf te verliezen. Een win-win-win situatie: de werkgever benut het talent, de young professional kan zich waarmaken en de Nieuwe Economie wordt gevormd.

Kijk door de ogen van de toekomst

Er is geen betere gids naar de toekomst dan de toekomst zelf. Veel jongeren hebben moeite te begrijpen waarom de wereld in elkaar zit zoals ze in elkaar zit. Dat kan een voordeel zijn bij het bedenken van innovaties en strategische oplossingen. Die frisse blik die niet gehinderd is door enige kennis van zaken, gecombineerd met het verlangen naar een andere wereld, levert uitstekende input.

Shaping New Economy verzamelt kritische maar constructief denkende jeugd. We geven deze soms verloren zielen een rol in het vormen van de Nieuwe Economie en we bieden bedrijven de mogelijkheid uit dit creatieve potentieel te putten. Dit kan zowel in projecten als in strategievorming; we koppelen dan een CEO aan een jonge dwarsdenker.

Leiderschap game

We waren bezig met een leiderschaps game, en toen kwam Corona. We komen er op terug als de tijd rijp is.

Geïnspireerd om nieuw leiderschap te ontwikkelen of te gebruiken?